Ünnepi almás-fahéjas kuglóf

  • Előkészítés
    20 perc
  • Elkészítés
    60 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    236

Ünnepek előtt kísérleteztem ezzel a kuglóffal.  Szerintem nagyon finom.

Hozzávalók

Ünnepi almás-fahéjas kuglóf

Elkészítés

Lépés 1

Almákat meghámozzuk és felkockázzuk.

Lépés 2

Vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük.

Lépés 3

Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a darabolt almát és az áfonyát.

Lépés 4

Vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük. Amikor megsült, kiborítjuk a munkafelületre, és hagyjuk hűlni.

Lépés 5

Tetejére Olajon felolvasztjuk a csokoládét, leöntjük vele a tészta tetejét. Amikor megszáradt a csoki, szeletelt narancskarikákkal és fahéjrúddal díszítjük a tetejét.

Download PDF

Küldj értékelést

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X