Vakondtorta recept – ezzel garantáltad megidézheted a gyerekkorod

Vakondtorta egy tányéron
  • Előkészítés
    35 perc
  • Sütés ideje
    25 perc
  • Adag
    6
  • Elkészítés
    1 óra

Gyerekkorunk ízeit varázsolhatod az asztalra ezzel a viszonyleg egyszerű vakondtorta recepttel, ami nem csak finom, de egészen látványos is.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez/krémhez

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    Egy robotgéppel gyúrd össze a tészta összes alapanyagát. Ha megtörtént, akkor egy sütőpapírral kibélelt formába öntsd bele.

    Lépés2

    Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen egy késsel vágj le egy olyan vastag lapot, mint amilyen vastag "földborítást" szeretnél a süteményen.

    Lépés3

    A tejszínhabot erősen elkezdjük felverni (a legegyszerűbb robotgép segítségével). Hogy kemény legyen a hab, hozzáadjuk fokozatosan a fixálót és a cukrot, majd a csoki darabkákat.

    Lépés4

    A banánokat felkockázzuk, majd leterítjük őket a tésztalapra. Ezt követően elkenjük rajta a tejszínes alapot.

    Lépés5
    Vakondtorta a tepsiben

    Végén a félretett kakaós lapot elmorzsoljuk a tetejére, mint ha csak föld lenne.

    Lépés6
    Vakondtorta szeletelése

    Legalább 4 óráig hűtőbe tesszük, majd szolgálhatjuk fel a vendégeknek. Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Recept értékelése

    Avarage Rating:
    • 4 / 5
    Total Reviews:( 1 )

    Értékeld a receptet!