- 2023.12.16.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Ország: Magyar
- Nehézség: Medium
- 1 214 Megtekintés
-
Előkészítés30 perc
-
Sütés ideje2 óra
-
Adag4
-
Elkészítés2 óra 30 perc
A hagyományos magyar konyha egyik elengedhetetlen eleme a marhahús, amiből megannyi finomságot készíthetünk a jobbnál-jobb receptekből. Ezúttal egy vörösboros marhapörkölt receptet mutatunk, amivel garantáltan puha, omlós és ízletes lesz a hús.
Hozzávalók
Pörkölt hozzávalói
Elkészítés lépésről-lépésre
A jó pörkölthöz idő kell! Érdemes a főzésre a megfelelő idővel számolni. A végeredmény viszont garantáltan tökéletes lesz.
A két vöröshagymát pucold meg, majd vágd apró darabokra.
A sertészsírt hevítsd fel egy edényben, majd öntsd bele a hagymát és dinszteld üvegesre.
A marhalábszárat kockázd fel - de ne túl nagy darabokra, hanem kisebb vagy közepes méretűre.
Ha a hagyma üreges lett, tedd a fazékba a húst, majd addig főzd és kavargasd, amíg fehér színű nem lesz a hús minden oldalról. Ha ez kész, add hozzá a sót, a borsot, a pirospaprikát és a köményt.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Ha elpárolgott, akkor 1 dl borral pótold. Ha ez is elpárolgott, ismételd meg: ismét vizet adj hozzá, majd ismét bort.
Ha már majdnem elpárolgott az összes bor, add hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, illetve nyomd bele a két gerezd fokhagymát.
Ha szétfőtt a paradicsom, elkészült a pörkölt! Jó étvágyat!
Neked ajánljuk még
A tökéletes vörösboros marhapörkölt recept
Hozzávalók
Pörkölt hozzávalói
Follow The Directions
A jó pörkölthöz idő kell! Érdemes a főzésre a megfelelő idővel számolni. A végeredmény viszont garantáltan tökéletes lesz.
A két vöröshagymát pucold meg, majd vágd apró darabokra.
A sertészsírt hevítsd fel egy edényben, majd öntsd bele a hagymát és dinszteld üvegesre.
A marhalábszárat kockázd fel - de ne túl nagy darabokra, hanem kisebb vagy közepes méretűre.
Ha a hagyma üreges lett, tedd a fazékba a húst, majd addig főzd és kavargasd, amíg fehér színű nem lesz a hús minden oldalról. Ha ez kész, add hozzá a sót, a borsot, a pirospaprikát és a köményt.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Ha elpárolgott, akkor 1 dl borral pótold. Ha ez is elpárolgott, ismételd meg: ismét vizet adj hozzá, majd ismét bort.
Ha már majdnem elpárolgott az összes bor, add hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, illetve nyomd bele a két gerezd fokhagymát.
Ha szétfőtt a paradicsom, elkészült a pörkölt! Jó étvágyat!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.