A tökéletes vörösboros marhapörkölt recept

AZ elkészült vörösboros marhapörkölt
  • Előkészítés
    30 perc
  • Sütés ideje
    2 óra
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    2 óra 30 perc

A hagyományos magyar konyha egyik elengedhetetlen eleme a marhahús, amiből megannyi finomságot készíthetünk a jobbnál-jobb receptekből. Ezúttal egy vörösboros marhapörkölt receptet mutatunk, amivel garantáltan puha, omlós és ízletes lesz a hús.

A vörösboros marhapörkölt hozzávalói
Fotó: akonyhaordoge.hu

Hozzávalók

Pörkölt hozzávalói

    Elkészítés lépésről-lépésre

    A jó pörkölthöz idő kell! Érdemes a főzésre a megfelelő idővel számolni. A végeredmény viszont garantáltan tökéletes lesz.

    Lépés1
    Hagyma a marhapörkölthöz

    A két vöröshagymát pucold meg, majd vágd apró darabokra.

    Lépés2
    Dinsztelt hagyma

    A sertészsírt hevítsd fel egy edényben, majd öntsd bele a hagymát és dinszteld üvegesre.

    Lépés3
    Felkockázott marhalábszár

    A marhalábszárat kockázd fel - de ne túl nagy darabokra, hanem kisebb vagy közepes méretűre.

    Lépés4
    Marhapörkölt készítés közben a recept alapján

    Ha a hagyma üreges lett, tedd a fazékba a húst, majd addig főzd és kavargasd, amíg fehér színű nem lesz a hús minden oldalról. Ha ez kész, add hozzá a sót, a borsot, a pirospaprikát és a köményt.

    Lépés5
    Vörösbort öntünk a készülő pörkölthöz

    Öntsd fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Ha elpárolgott, akkor 1 dl borral pótold. Ha ez is elpárolgott, ismételd meg: ismét vizet adj hozzá, majd ismét bort.

    Lépés6
    Felkockázott paradicsom és paprika

    Ha már majdnem elpárolgott az összes bor, add hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, illetve nyomd bele a két gerezd fokhagymát.

    Lépés7
    AZ elkészült vörösboros marhapörkölt

    Ha szétfőtt a paradicsom, elkészült a pörkölt! Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük