- 2021.12.15.
- írta Ágnes Nagy
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés10 perc
-
Sütés ideje50 perc
-
Adag4
Bár nem a leggyorsabb recept, mégis könnyen elkészíthető és nagyon finom, mindenki szereti a családban. Tálalni burgonyával, nokedlivel vagy tésztával is lehet.
Hozzávalók
Vörösboros sertéspörkölt
Elkészítés lépésről-lépésre
A fűszerezés, a hagyma és a vörösbor mennyisége ízlés szerint változtatható, ahogy az is, mekkora kockára vágjuk a húst.
Felkockázom a hagymát, amit serészsíron elkezdek üvegesre pirítani. Ha már kicsit átlátszó lett, hozzáadom a húst, amit ízlés szerint sózok.
Ha a hús fehérre sült, hozzáadom a fokhagymát, illetve a babérlevelet , majd rövid főzés után beleöntjük a száraz vörösbort és a vizet is. Semmiképpen ne fedjük le a lábast, hagyjuk hogy a vörösbor és a víz is elfőjön, valamint ez idő alatt a hús is jó puha legyen.
Ha már csak kevés lé van a fazék alján (kb egy ujjnyi), hozzáadjuk a pirospaprikát, hogy az íze jobban megmaradjon és folyamatosan kevergetjük kb 5-10 percig alacsony hőfokon, amíg be nem sűrűsödik körülötte a lé.
Ha már úgy érezzük, hogy összeállt mined, utána tálalhatjuk
Jó tanácsok zárásképpen
A maradék vörösborral együtt fogyasztva tökéletes! :)
Neked ajánljuk még
Vörösboros sertéspörkölt
Hozzávalók
Vörösboros sertéspörkölt
Follow The Directions
A fűszerezés, a hagyma és a vörösbor mennyisége ízlés szerint változtatható, ahogy az is, mekkora kockára vágjuk a húst.
Felkockázom a hagymát, amit serészsíron elkezdek üvegesre pirítani. Ha már kicsit átlátszó lett, hozzáadom a húst, amit ízlés szerint sózok.
Ha a hús fehérre sült, hozzáadom a fokhagymát, illetve a babérlevelet , majd rövid főzés után beleöntjük a száraz vörösbort és a vizet is. Semmiképpen ne fedjük le a lábast, hagyjuk hogy a vörösbor és a víz is elfőjön, valamint ez idő alatt a hús is jó puha legyen.
Ha már csak kevés lé van a fazék alján (kb egy ujjnyi), hozzáadjuk a pirospaprikát, hogy az íze jobban megmaradjon és folyamatosan kevergetjük kb 5-10 percig alacsony hőfokon, amíg be nem sűrűsödik körülötte a lé.
Ha már úgy érezzük, hogy összeállt mined, utána tálalhatjuk
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.