Vörösboros sertéspörkölt

  • Előkészítés
    10 perc
  • Elkészítés
    50 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    170

Bár nem a leggyorsabb recept, mégis könnyen elkészíthető és nagyon finom, mindenki szereti a családban. Tálalni burgonyával, nokedlivel vagy tésztával is lehet.

Hozzávalók

Vörösboros sertéspörkölt

Elkészítés

A fűszerezés, a hagyma és a vörösbor mennyisége ízlés szerint változtatható, ahogy az is, mekkora kockára vágjuk a húst.

Lépés 1

Felkockázom a hagymát, amit serészsíron elkezdek üvegesre pirítani. Ha már kicsit átlátszó lett, hozzáadom a húst, amit ízlés szerint sózok.

Lépés 2

Ha a hús fehérre sült, hozzáadom a fokhagymát, illetve a babérlevelet , majd rövid főzés után beleöntjük a száraz vörösbort és a vizet is. Semmiképpen ne fedjük le a lábast, hagyjuk hogy a vörösbor és a víz is elfőjön, valamint ez idő alatt a hús is jó puha legyen.

Lépés 3

Ha már csak kevés lé van a fazék alján (kb egy ujjnyi), hozzáadjuk a pirospaprikát, hogy az íze jobban megmaradjon és folyamatosan kevergetjük kb 5-10 percig alacsony hőfokon, amíg be nem sűrűsödik körülötte a lé.

Lépés 4

Ha már úgy érezzük, hogy összeállt mined, utána tálalhatjuk

Záró ajánlás

A maradék vörösborral együtt fogyasztva tökéletes! :)

Neked ajánljuk még

Küldj értékelést

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X