Vöröslencse főzelék

A vöröslencse főzelék tálalva
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés ideje
    20 perc
  • Adag
    2
  • Elkészítés
    30 perc

A vöröslencse két szempontból is rendkívül hasznos: nem csak egészséges, de bármikor azonnal elkészíthető, ugyanis nem kell vízbe áztatni. Ráadásul a most bemutatott vöröslenycse főzelék recept vegetáriánus és gluténmentes is, mert kellően sűrű lesz az étel liszt nélkül is.

Hozzávalók

Főzelékhez

Tálaláshoz

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Ezt a receptet a mi ízlésünk szerint készítettük. A churry és a lime is elhagyhat - vagy ízesíthető más fűszerrel is, például őrölt római köménnyel.

    Lépés1
    Hagyma a főzelékbe

    Vágjuk fel a vöröshagymát, majd dinszteljük üvegesre.

    Lépés2
    Vöröslencse kerül a lábasba

    Öntsük bele a lencsét, majd a hagymával együtt kavargassuk meg párszor a lábasban.

    Lépés3
    A vöröslencse főzelék ízesítői

    Öntsük fel vízzel, sózzuk, majd hagyjuk 10 percig főni. Ezt követően adjuk hozzá a churryt, a sűrített paradicsomot és a tejfölt. Ezeket keverjük el és főzzük még kb 5 percig.

    Lépés4
    Lime levet facsarunk a vöröslencse főzelékbe

    Végül aki szeretné, facsarja bele a fél lime levét és még 5 percig főzzük (ha nagyon elfő a víz, akkor adjunk hozzá egy keveset, hogy ne kapjon oda)

    Lépés5
    Au elkészült vöröslencse főzelék

    Ha megpuhult a lencse, tálalhatjuk is.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!